Чудо с икона в башкирски манастир



Източник: РИА Новости

В църквата „Въздвижение на честния и животворящ Кръст Господен” в град Уфа (Южен Урал), върху стъклото, покриващо иконата на свети апостол Яков Алфеев, се е появил ликът на светията.

Явлението, което енориашите възприели като чудо, е било забелязано в края на април от игумена на манастира отец Роман. Той разказал, че когато извадил иконата, за да бъде фотографирана, забелязал върху стъклото появилия се в негатив втори образ на изобразения светец.

„За нас това е неоспоримо чудо, Бог ни изпраща чудеса, за да подсили вярата ни”, – е пояснил игуменът.

От манастира са изпратили доклад до архиепископа на Уфа и Стерлитамак Никон. След като разгледа случая, предстоятелят на диоцеза ще внесе молба до Светия Синод за признаване на чудото с иконата.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...