Шествие в защита на живота



Източник: Православна църква в Америка

На 23 януари т. г. десетки хиляди се стекоха във Вашингтон от различни краища на САЩ, за да свидетелстват за свещения дар на живота по време на годишното Шествие в защита на живота.

Митрополит Герман и епископ Тихон поведоха шествието до стълбите на Върховния съд на САЩ, където бяха отправени молитви към Бога за безбройните жертви на узаконените аборти.

В навечерието на шествието около 200 души се събраха в катедралата Св. Николай във Вашингтон, където беше отслужена вечерня. Митрополит Герман изнесе проповед за участниците в предстоящото събитие; бяха разпространени икони на Пресвета Богородица – Радост за всички скърбящи, отпечатани специално за събитието.

В началото на протестното шествие митрополитът се обърна към присъстващите, като ги призова да заявят пред американското общество, че животът е свещен дар от Бога и че смъртта на милиони неродени деца, жертви на абортите, е достойна за скръб и покаяние.

Абортите бяха легализирани в САЩ преди около 30 години. Тази година православното шествие се провежда за деветнадесети пореден път.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...