Изборите в Кипър продължават


Източник: Cyprus News Agency

Светият Синод на Кипърската православна църква ратифицира резултатите от изборния процес за нов Архиепископ, който се проведе на 24 септември, след целодневно заседание, на което бяха отхвърлени възраженията срещу избора на специалните представители.

Съобщението беше направено от изпълняващия длъжността предстоятел на Кипърската църква Пафоски епископ Хризостом, който каза, че следващият етап в процеса по избиране на нов предстоятел ще бъде на 15 октомври, когато 1400-те специални представители ще гласуват за 100 избиратели (генерални представители).

Изпълняващият длъжността предстоятел на Църквата каза, че членовете на Светия синод са изслушали голям брой свидетели, които са дали показания във връзка с повдигнатите възражения срещу изборния процес и преброяването на гласовете. Той отбеляза, че държавните служители, определени да помагат при преброяването на гласовете, съобщават, че изборите са проведени безупречно. Така възраженията бяха отхвърлени и църковните избори бяха ратифицирани след като трима членове гласуваха за, двама против, а един се въздържа.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...