Патриарх Павле вече не може да говори


БГНЕС

Здравословното състояние на сръбския патриарх Павле е силно променливо през последните дни. От четвъртък той има затруднения при комуникирането, тъй като не е в състояние да произнесе нито една дума. Източник на сръбския вестник „Курир” от Военно-медицинската академия в Белград каза, че Негово Светейшество на моменти се чувства добре след проведена терапия, но все по-често изпада в криза.

В четвъртък при патриарха е бил главата на една религиозна общност, но патриархът не е можел да разговаря с него. „Патриархът само го гледаше, докато онзи му говореше. След това посещение, което продължи няколко минути, бяха отменени всички други, които бяха планирани”, казва източникът на вестника.

Друг източник на „Курир” отхвърли злокобните съмнения, че главата на Сръбската православна църква е на смъртното си ложе. Той каза, че патриархът бавно се възстановява, макар че все още е далеч от оздравяването.

„Патриархът лежи и не става, защото поради старостта не го държат краката, а когато не спи, говори по малко с двамата монаси, които са постоянно до леглото му. Иначе той всеки ден се причастява и благославя персонала и всички, които питат как е. Не бива обаче да се забравя, че той е на 93 години, така че е нормално организмът му да е с по-малки съпротивителни сили. Засега реагира добре на терапията, но е все още далеч от пълното оздравяване”, каза източникът. Той допълва, че на Негово Светейшество ще му трябват поне три седмици, за да се възстанови, ако всичко бъде наред и организмът му се пребори.

Информационната служба на Сръбската православна църква издаде съобщение, за което вече имаше информация в Православие БГ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...