Патриарх Павле е малко по-добре



Радио-телевизиjа Србиjе

Патриарх Павле, който е на лечение във Военномедицинската академия, се чувства малко по-добре, са казали пред Танюг от Сръбската патриаршия.

Патриархът бе посетен поотделно от премиера на Република Сръбска Милорад Додик, гръцкия посланик в Сърбия Христос Панагопулос и представителя на белградската апостолическа нунциатура на Светия Престол монсеньор Астолфо Астолфи, заместник на отсъстващия апостолически нунций.

По повод тези посещения, патриарх Павле, за чието здраве вече трета седмица се грижат лекарите от ВМА, благодари на всички, които се тревожат за здравето му и им изпрати своята благословия.

Днес във всички храмове на СПЦ, както са казали пред Танюг, на светите литургии особено е споменавано името на патриарх Павле.

Вярващите днес молитвено отбелязаха и 17-годишнината от неговото избиране за патриарх на СПЦ и интронизацията му на трона на свети Сава.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...