Румънец съди Бог



Източник: protv.ro

Затворник от Тимишоара, осъден на 20 години за убийство подаде жалба срещу “така наречения Бог, който пребивава на небето” посочвайки следните провинения: измама, укриване, злоупотреба в службата, трафик на влияние и приемане на неприлични, непристойни полезни облаги.

Затворникът отправя обвинението си срещу Бог, чийто представител в Румъния е православната църква, а в Тимишоара – митрополията. Той смята, че при кръщението му в църквата са сключили договор с Бог за опазване от злото. До този момент според Мирчеа Павел условията на договора не са спазени от страна на Бог. От негова страна Бог е получил различни неща и молитви. Затворника обвинява Бог, че го е оставил в ръцете на дявола.

Четиридесетгодишният затворник си иска парите, изхарчени за служби, които не са имали никакъв ефект.

Делото, заведено срещу Бог от един затворник се разгледа, независимо, че не беше намерен адрес, на който да се изпрати призовката.

Павел Мирчеа, осъден на 20 години затвор за убийство през октомври 2005 г. извика Бог в съда, защото, срещу “договора” направен по време нва кръщението не е бил опазен от лошото, злото.

Четиридесетгодишният затворник си иска парите, изхарчени за служби, които не са имали никакъв ефект.

Естествено, процесът е прекъснат. Мирчеа Павел обаче не се предава и иска обезщетение от представителите на Църквата – два милиона евро от Банатската митрополия, тъй като според него, ако Господ го беше пазел от изкушения, така както бил обещал, нямало е да стигне до затвора. Вината не била негова, а на Небето. Теорията, която се опитва да защитава, е че Бог е бил длъжен да го пази от злото от момента на кръщението, след като майка му е платила за това. Освен това се е молила в църквата, купувала е свещи, дарявала е и…нищо.

Затворникът има да излежава още 13 години и смята, че това е достатъчно време, за да намери стратегия, чрез която да спечели битката с Бога – вътрешната или тази в съда.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...