Турската преса за папата


Източник: ERT

Очаровани от папата, повечето турски вестници в четвъртък публикуваха снимка на Бенедикт ХVІ, развяващ турското знаме.

“Обичам турците” се чете на първа страница на в-к “Хюриет”, който обръща внимание върху факта, че папата започна да служи месата в църквата “Дева Мария” в Ефес на турски.

“Папата спечели сърцата на турците”, отбелязва в-к “Поста”, а журналист от ислямисткия вестник “Йени Шафак” звучи дори още по-оптимистично: “Обичам този папа и го приветствам от цялото си сърце – добре дошъл, братко, Herlitz Willkommen, Bruder”.

“Папата, който разгневи хората, представян като враг на турците, се оказа влюбен в Турция”, пише в-к “Радикал”.

“Посещението на папата, което имаше за цел да обнови диалога между християните, по един съвсем неочакван начин се оказа стимул за помирението между исляма и християнството”, пише в редакционния си коментар в-к “Радикал”.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...