Академик Покровски: Няма да се заразиш със СПИН, ако спазваш повелите на християнството



Източник: Интерфакс

На пресконференция в Москва по повод на Международния ден за борба със СПИН ръководителят на руския Федерален център за профилактика и борба със СПИН академик Вадим Покровски заяви, че има само един гарантиран начин за предпазване от болестта.

На въпроса на журналистите, които го запитаха дали има съвкупност от мерки, които да предпазват човека от заразяване, академик Покровски каза: "Разбира се, че има такава съвкупност! Тя е формулирана от всички християнски конфесии: никакъв добрачен секс и полов живот само със съпруга или съпругата".

Според мнението на руския академик официалните данни за ХИВ-заразените в Русия са силно занижени. "Броят на официално регистрираните е 341 хиляди. По наша преценка обаче броят им стига до 1 милион, а по някои данни – и до милион и половина", съобщи той.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...