Александрийската Патриаршия се включва в борбата срещу СПИН


Източник: athos.alexsoft.gr

Александрийската Патриаршия предприе инициативи и сътрудничество с всички организации, за борба против тази болест. Всички митрополии и епископии по цяла Африка развиват десетки програми за борба със СПИН, като на първо място са грижите за децата.

Болестта е бич за нашето време. Особено в Африка СПИН вече е пандемия и затова милиони болни хора ежедневно преживяват драмата на болестта.

Дейността на Александрийската Патриаршия в борбата срещу СПИН се развива в две направления:

1. Превантивни пастирски грижи, изтъкващи стойността на човешката личност и свещения характер на брачната институция, понеже Църквата знае, че проблемът за болестта най-напред е духовен и нравствен.

2. Подкрепа и социално служение за тези, които страдат от СПИН. С помощта на частни дарители, религиозни организации и неправителствени организации, Александрийската Църква поддържа десетки центрове, в които се предоставя безплатно лечение на всички болни, независимо от техния етнос и религия. Освен това подкрепя психологически и материално роднините на болните от спин, особено децата на болните или родителите на болни деца. Заедно с това, Църквата обръща внимание и на образованието на тези деца.

Чрез усилията на Александрийската Патриаршия се утвърждава терапевтичният характер на Църквата. А той играе роля не за възстановяване разклатеното здраве на човешкия организъм, а за приемането и смисъла на пълнотата на живота, като божествен дар на Твореца.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...