Антиохийският патриарх Игнатий без шум в Лондон



Източник: Patriarchate of Antioch

Негово блаженство посети Лондон без много шум, почти неофициално, между 10 и 17 април. Целта на неговото посещение беше срещата на консултативния комитет на университета Баламанд (Ливан), който се намира в неговия диоцез и има изцяло православен характер.

Програмата на Негово блаженство включваше участие в срещите на комитета, посветени на развитието и перспективите за Университета, среща с Кентърберийския архиепископ и обсъждане на предстоящото му посещение в Дамаск и региона, посещение на Божествена литургия на Томина неделя в храма "Св. Георги" в Лондон и беседа с присъстващите след службата.

Негово блаженство Игнатий прие и делегация от Сирийското послство в Лондон, както и отец Михаил от Кембриджкия Университет, посредством чиято активна дейност Баламанд Унивеситет си сътрудници по няколко програми с Кембридж. Бяха обсъдени перспективите за развитие на сътрудничеството между двата университета и то не само в областта на богословието, но и в различни светски науки.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...