Архиепископ Йероним за Световния ден на околната среда


greekinsight.com

Природната среда “е дом на Бога, в който Той е поставил човечеството, за да управлява природните блага. Но за да са наслаждава на тези блага, човечеството трябва да води духовен живот”, каза Атинският и на цяла Гърция архиепископ Йероним в своето послание за Световния ден на околната среда.

“Всеки ден, но особено по този повод, ние трябва да се отнасяме като истински православни християни и отговорни граждани към околната среда”, каза архиепископ Йероним.

Трябва да се научим да поставяме природния свят в нашето разбиране на понятието “околна среда” на следващо място след нашите ближни, нашите семейства и приятели, каза той. Един от симптомите на нашата епоха е, че се отнасяме към природната среда като към обект, който е подвластен на нашите нужди, каза архиепископът. “Хората замърсяват, защото не уважават нито себе си, нито своите ближни човешки същества”, каза той.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...