Архиепископ Христодул организира изложба в Бенаки Музеум


Преди три дни Пресцентърът на Атинската архиепископия обяви, че между 3 и 17 септември 2007 година в две зали на световно известния музей “Бенаки” (Атина) ще се проведе изложба на тема “Есхатология”.

В събитието се предвижда да бъдат изложени забележителни творения на византийското изкуство и работи на съвременни агиографи, които работят в традиционен православен стил и които ще предложат свои икони по древни традиционни образци, свързани тясно с поставената тема. В събитието се предвиждат и лекции на същата тема от изтъкнати съвременни богослови.

Желаещите да участват със свои работи трябва да знаят, че максималната големина на работите може да бъде метър на метър, а повече информация могат да получат на страницата ecclesia.gr. Никакви други ограничения за участие не се предвиждат, така че подканяме и на нашите български агиографи да заявят участие. Нужно е просто да изпратят цифрови снимки на иконите си на указания електронен адрес.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...