Архиепископ Христодул ще бъде прехвърлен в САЩ за трансплантация


Източник: ERT

Известният гръцки хирург и специалист по трансплантации Андреас Цакис обяви на пресконференция днес по обед, че архиепископ Христодул ще бъде прехвърлен в центъра за трансплантации в Маями, САЩ, на 15 август, за да бъде подложен на чернодробна трансплантация.

На пресконференцията присъстваха още гръцкият заместник-министър на здравеопазването и всички лекари, отговарящи за лечението на архиепископа. Преди трансплантацията архиепископ Христодул ще премине през специализирани медицински прегледи, за да могат лекарите да определят лечението, което ще последва след извършване на трансплантацията. По такъв начин рискът от повторна поява на рак на стомаха ще бъде сведен до минимум.

В изявление за в-к Елефтерос Типос архиепископ Христодул каза, че новините за здравословното му състояние са били изненада за него.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...