Атинската Архиепископия предостави хуманитарна помощ за пострадалите в Ливан


Източник: Пресцентър на ССЕЦ

Негово Блаженство Атинският Архиепископ г-н Христодулос направи посещение на 19 и 20 август в Сирия. Той се срещна с предстоятеля на мюсюлманите шиити Абдала Низаам в седалището на организацията Ал Мухиш в Дамаск. В рамките на посещението си Негово Блаженство изрази искреното си съжаление за жертвите от войната и предаде 80 тона хуманитарна помощ, събрана в резултат от кампанията на църковната милосърдна организация на Архиепископията „Алиленгии”.

Делегацията, водена от Архиепископа посети и Антиохийската Патриаршия и нейния предстоятел Негово Блаженство г-н Игнатий, където беше посрещната с особена топлота и братска радост. Делегацията предаде и лични дарения на стойност 17 500 евро, виждайки затрудненията, в които са поставени пасомите на Патриаршията.

Патриарх Игнатий благодари от името на всички православни християни в Ливан и изрази своята надежда, че гръцкият народ ще продължи да подкрепя все така безрезервно своите православни братя не само в Ливан, но и по цял свят.

Превод: Евгени Ламбров

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. ... каза:

    a za]o ne pi[ete kakwo prawi BPC?