Банка стартира проект за българските светини


Обединена българска банка стартира благотворителна продажба на албума „Български столици, твърдини и светини” в подкрепа на Сдружение „Обединени за милосърдие”, осигуряващо грижи за деца със здравословни проблеми.

В началото на 2009 година Обединена българска банка и професор Николай Овчаров представиха съвместния си проект „Български столици, твърдини и светини”, възкресил със средствата на фотографията и изобразителното изкуство повече от 30 национално значими исторически обекта – дворците на българските владетели в Плиска, Преслав, Търново, средновековните градове и крепости Ловеч, Червен, Калиакра и много други.

Уеб сайтът на „Български столици, твърдини и светини” www.svetini-bg.net дава възможност на посетителите да се запознаят с част от направените възстановки на исторически и архитектурни обекти, анимирани с помощта на компютърните технологии.

През  сайтa може да бъде поръчан албума „Български столици, твърдини и светини” съдържащ възстановки – илюстрации, придружени от текст на Николай Овчаров. Продажбата на албума е благотворителна акция, която събира средства за дейността на Сдружение „Обединени за милосърдие” – доброволна организация на служителите в ОББ, осигуряваща грижи за деца със здравословни проблеми в цялата страна. До момента от продажбата на албума са събрани над 2 000 лева.

Освен с помощта на Николай Овчаров, албумът с исторически възстановки „Български столици, твърдини и светини” на ОББ е създаден съвместно с художника Тодор Ангелиев и фотографска агенция Булфото. До края на годината проектът „Български столици, твърдини и светини” ще предложи за благотворителна продажба и втори албум – „Перперикон”. На уеб страницата може да бъде намерена информация, за наградния фонд и сроковете на обявения от ОББ конкурс за художествена фотография „Преоткрий България”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...