„Безмълвен вик“ срещу абортите в Хабаровск



Източник: Православие на Дальнем Востоке

Днес в руския град Хабаровск ще се проведе акция "Безмълвен вик". В 14.00 местно време младежите, които участват в акцията, ще легнат върху паветата на централния площад на града, изобразявайки символично милионите неродени младенци.

В преддверието на международния ден на жената 8 март "Безмълвен вик" иска привлече вниманието на обществеността към проблема за широката и безнаказана пропаганда на прекъсването на бременността и "планирането на семейството", а също и да изрази чувство на благодарност и уважение към всички руски майки. Акцията е покрепена от Хабаровската епархия на Руската православна църква, Студентския съвет на Хабаровската духовна семинария и Хабаровския филиал на Руското дружество за опазване на природата.

Организаторите на "Безмълвен вик" подчертават, че с тази акция вярващата младеж на града подчертава съзнателния си избор на традиционните ценности на руския народ – създаването на здраво, трайно семейство, раждането и нравственото възпитание на здрави деца и целомъдрието на съпружеските отношения, което е необходимо условие за здравото развитие на нацията.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...