Биографична книга за Иисус Христос бе представена в Румъния


Източник: crestinortodox.ro

В Съюза на писателите от Румъния бяха представени книгата “Иисус Христос. Биографичен профил” и нейният автор Арманд Пуиг, професор и декан на Богословския факултет в Барселона.

Творбата, посветена на земния живот на Христос и реализирана с инструментите на историческата критика се превърна в един истински бестселър. Предговорът към румънската версия, издадена от Издателство “Мерония”, е написан от Негово Преосвещенство Софроний, Епископ на Румънската епископия в Унгария.

Книгата има силно изразен вселенски характер, подчертаха участниците в представянето. Тази книга се явява като отговор на многобройните измислици издавани напоследък на тема “животът на Иисус Христос” и широка разпространявани на международния пазар.

На представянето от Съюза на писателите присъстваха преводачката на книгата Яна Балачиу и архиепископът на Римокатолическата църква в Букурещ Йоан Робу. Преводачката споделя, че преводът за нея бил едно духовно предизвикателство, а архиепископ Йоан Робу твърди, че майсторството, с което е написана книгата, изтъква на преден план факта, че Христос е жив, а четейки тази книга, се чувстваш добре като в един просторен дом.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...