Буш откри паметник на „Богинята на Демокрацията“ във Вашингтон



Източник: Интерфакс, Лента.ru

Вашингтон, 13 юни. Американският президент откри във Вашингтон паметник на жертвите на комунизма във формата на четириметрова статуя на Богинята на Демокрацията. Паметникът, който е близо до сградата на Конгреса, е бронзово копие на статуята, издигната от пекинските студенти през 1989 г. на площад Тянанмън в Пекин.

"Досега в нашата столица нямаше паметник на жертвите на империалистическия комунизъм – цитира AFP изказването на Буш. – Ние не можем да позволим зверствата на Ленин, Сталин, Мао и Кастро да избледнеят на страниците на историята".

Той направи връзка между идеологията на комунизма и тази на радикалния ислямизъм. "Подобно на комунистите, терористите, нападнали страната ни на 11 септември, са последователи на убийствена идеология. Те хранят експанзионистични амбиции и преследват тоталитарни цели", каза Буш.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...