Българска делегация на Рождественските четения в Москва



 

 

По покана на Председателя на отдела за взаимодействие с въоръжените сили и правоохранителните учреждения към Свeтия Синод на Руската православна църква – протойерей Димитрий Смирнов, на XVI Международни рождественски образователни четения в Москва ще присъства българска делегация.

 

Делегацията е от дирекция „Осигуряване на религиозните потребности на лишените от свобода” (ОРПЛС) към на Министерството на правосъдието, в чийто състав влизат директорът Васил Маринов и отец Йордан – свещенослужител към Дирекцията в затвора гр. Стара Загора.

Отец Йордан е в Москва от петък, за да вземе участие в тържественото откриване на XVI Международни Рождественски образователни четения. В рамките на програмата за 31 януари ще се проведе конференция на тема: "Актуални въпроси по взаимодействието на РПЦ и Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) на Русия и пътя за тяхното решаване". В конференцията ще вземат участие ръководители на епархийски отдели по взаимодействието с правоохранителните органи, представители на благотворителни фондации, на Главно управление на ФСИН и Научноизследователския институт към ФСИН на Руската федерация.

От българска страна в конференцията ще вземат участие Директорът на дирекция ОРПЛС Васил Маринов, главният експерт от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието Любомир Йосифов и отец Йордан. Доклад за взаимодействието на Пенитенциарната система и вероизповеданията в България ще изнесе директорът на Дирекция ОРПЛС.

Васил Маринов от 2006 г. е полицейски капелан, сертифициран от Американската "International Conference of Police Chaplains". През февруари 2007 г. бе поканен от президента на САЩ Джордж Буш за участие в 55-та национална молитвена закуска във Вашингтон.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...