Вандали взривяват православен параклис в Русия



Източник: Интерфакс

През нощта на 14 срещу 15 ноември неизвестни вандали взривиха православен параклис, издигнат в чест на падналите по времето на Втората световна война руски войници в района на с. Красни Холм, Смоленска област, съобщава Интерфакс.

Изяснено е, че взривното устройство е било поставено в източната част на сградата. Взривът е разрушил стените на параклиса, покрива и пода. Повреди са нанесени и на други съседни постройки.

Параклисът в чест на Смоленската икона на Божията майка "Одигитрия", издигнат на Паметно поле (където са померили смъртта си повече от милион руски бойци от 16, 19 и 20 армия на Западния фронт, а също и от 24 и 32 армия от Резервния фронт), бе тържествено осветен на 12 август 2005 г.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...