Вандали нападат строяща се православна църква в Швейцария



Източник: Romandie News

Неизвестни нападатели са разрушили през почивните дни основите на първата сръбска православна църква в Швейцария, предвидена за изграждане в бернската община Белп. Въпреки вандалския акт, властите ще издадат разрешение за строеж на зданието.

Началникът на строителния отдел на община Белп Кристоф Нойхаус е определил деянието като отвратително и срамно. Той е добавил, че решението за даване зелена светлина на строежа ще бъде обявено на населението на открито заседание тази вечер.

Разрушението на основите не е деяние на дребни шегаджии, е оценил г-н Нойхаус, потвърждавайки сведенията, появили се в няколко медии. Съседни обекти, които също са в строеж, не са били засегнати от вандалите. Храмът ще бъде построен в индустриалната зона на града.

Сръбската православна църква в Берн е в основата на проекта. Общността обединява вярващите от кантона Берн, но и част от вярващите в кантоните Нюшател, Фрибург и Сольор. В Швейцария живеят няколко хиляди православни сърби. (ATS)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...