Ватикана минава на екологично чиста енергия


Източник:  Darik News

Светият престол ще ползва само чиста енергия от 2008 година нататък. Тя ще бъде произвеждана чрез 1000 слънчеви панела, които ще бъдат монтирани на различни сгради на Ватикана.

Екологично чиста енергия вече се произвежда от панел в залата "Сан Паоло VI". Тази енергия ще се ползва както за охлаждане, така и за осветление и отопление, съобщи ПронтоСофия.

Част от нея ще се предава по мрежата и към други сгради на Ватикана. Привързаността към екологията на папа Бенедикт XVI ще означава и икономисване на пари. В момента Светият престол получава ток от Италия. Ватикана ще въведе изцяло и разделно събиране на отпадъците на територията си.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...