Ватиканът одобри мюзикъл за Дева Мария



Днес+

Светият престол за първи път в своята история официално одобри мюзикъл по Светото писание. Премиерата на спектакъла "Maria di Nazareth, una storia che continua" ("Мария от Назарет: историята продължва") ще се състои във Ватикана на 17 юни 2008 г., съобщи ANSA.it. Партията на Дева Мария ще изпълни младата оперна певица Алма Манера (на снимката), популярна от сцената на Римската опера.

Либретото на мюзикъла, посветено на детството и юношеството на Божията майка, е написано от Мария Пиа Лиота (режисьор на спектакъла и майка на изпълнителката на главната роля) и Адел Дороти Чампа. Музиката е дело на композитора Стелвио Чиприани, а за хореографията се грижи Салватор Спаньоло.

Ватиканът е одобрил сюжета и неговата сценична реализация. "Ние с удоволствие поддържаме проекта, защото Мария от Назарет – това е жена, която се е обръщала и се обръща към човечеството с Божието слово", казва архиепископ Клаудио Мария Чели, глава на Папския съвет за връзки с обществеността. Светият престол няма да участва материално в създаването на спектакъла.

Очаква се след премиерата спектакълът "Мария от Назарет: историята продължава" да се отправи на турне в Европа, Латинска Америка и някои страни от Близкия изток.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...