Вечер в памет на митрополит Антоний (Блум)



Източник: Патриархия.Ру

На 20 февруари в московската Библиотека-фонд "Руска емиграция" се състоя вечер в памет на Сурожкия митрополит Антоний (Блум) — един от най-авторитетните пастири и богослови на Руската църква през ХХ век.

Централно събитие на вечерта стана представянето на филма на Валентина Матвеева "Апостолът на любовта – ІІ", посветен на владика Антоний. Филмът съдържа документални кадри от беседите на митрополита, редки фотографии и свидетелства на хора, чийто живот се е променил след срещата с него.

Освен режисьорката Валентина Матвеева, спомените си за владиката споделиха издателят на неговите проповеди Елена Майданович и журналистката Альона Кожевникова, записвала беседите на митрополит Антоний за канала ВВС.

В края на възпоменателната вечер отец Владимир Архипов възгласи "Вечна памет" на покойния владика.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...