Влиянието на миграцията върху църквите в Близкия изток



oikoumene.org

Свидетелствата на млади християни от Близкия изток за това защо мнозина от тях напускат региона в търсене на по-добро бъдеще ще бъдат представени на Публичното изслушване относно миграцията и изменящия се църковен пейзаж, което ще се проведе в Бейрут, Ливан, на 15-16 април.

Изследователи от близкоизточни университети, политици и дипломати, както и представители на високо равнище на икуменически организации, църкви и християнски организации, ще дадат своя принос в изслушването, което е открито за обществеността. Изслушването ще се фокусира върху причините и последиците от миграцията, мултикултурализма и различието в контекста на близкоизточния мирен процес.

Публичното изслушване ще бъде последвано от двудневна среща на Световната икуменическа мрежа по миграция (GEM), която обединява регионални икуменически организации, църкви и християнски организации, работещи по темата в различни части на света. Срещата ще бъде една възможност за дискусия относно отговора на църквите към предизвикателствата, поставени от миграцията, и необходимостта от намиране на начини да се живее заедно в обществата, в които има различие.

На изслушването ще присъства делегация на Световния съвет на църквите, водена от генералния секретар на ССЦ д-р Самуел Кобия.

Публичното изслушване и срещата на GEM ще се проведат в арменския католикосат на Киликия под домакинството на Близкоизточния съвет на църквите.

На снимката: Иракски бежанци се опитват да изкарат прехраната си на пазар в Дамаск.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...