Вселенският Патриарх Вартоломей се срещна с представител на американското правителство



Източник: athos.alexsoft.gr

Вселенският Патриарх Вартоломей се е срещнал с представител на американското правителство. Важна тема на срещата е било възстановяването на Висшата Богословска школа в Халки, съобщи вчера ERT online. Патриарх Вартоломей е разговарял с г-жа Карен Хюдж, шеф на отдела за Публична дипломация и пратеник на президента на САЩ,  Джордж Буш, по време на официалното й посещение в Република Турция.

В рамките на срещата са се обсъждали въпроси, свързани с религиозната свобода, с възстановяването на Богословската Школа в Халки и значението на школата за бъдещето на Църквата: “Да подготвя кадри и да образова новите поколения ръководители на Църквата”, както е подчертала самата г-жа Хюдж.

“Днес имах една прекрасна среща с Патриарха. За мен беше голяма чест да се срещна с него. Проведохме много сърдечен разговор, като продължение на миналата среща на Патриарха с президента Буш, която беше проведена тук”, заяви г-жа Хюдж.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...