Вселенският патриарх Вартоломей ще посети папа Бенедикт ХVІ през март


ekathimerini.com

Очаква се Вселенският патриарх Вартоломей да посети папа Бенедикт ХVІ на 6 март, съобщиха вчера източници от Ватикана. Планираната визита на патриарха е определена да съвпадне с 90-годишнината от основаването на Папския институт за Изтока, който обучава висши клирици по въпросите на православното богословие и функционирането на църквите в Източна Европа. Патриарх Вартоломей е учил в института като студент.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

5 Отговори

  1. Idiot каза:

    Нейсе. Ако Райцингер малко се повразуми – добре, ама да не вземе нашият да сдаде фронта.

  2. рътеп каза:

    Не само го е сдал, той просто не е не наш а ТЕХЕН! хахах

  3. izvor каза:

    Не е наш само ако сме някакви зилоти или олигофрени, или и двете заедно.

  4. Al Rashid каза:

    Той се казва Негово Свесветйшество Патриарх Вартоломоей I, и е каноничен архиепископ и патриарх Вселенски. Нека дълги години да ръководи поверената му от Бога Църква! Все пак Константинопол е майката църква, бъдете православни и почитайте този престол основан от св.ап. Андрей!

  5. рътеп каза:

    Алоооо момечтаа я по-спокойно, кво се наежихте. Аз не отричам нищо, той си е Негово Свесветйшество Патриарх Вартоломоей I! Уважавам ВЕКОВНАТА му титла!
    НО само – повтарям САМО глупак не би видял отстъплението на църквата в негово лице!
    Да е жив и здрав, това трябва да стане и солта трябва да загуби силата си. Просто ме е яд 🙂 но ще си трая :-))