Вселенският патриарх свиква архиерейски събор във Фенер



От 1 до 3 септември 2021 г. Негово Всесветейшество Вселенският патриарх Вартоломей I свиква синаксис на йерарсите на Вселенския патриаршески престол в Константинопол.

Високото събрание ще се състои в църквата „Света Троица“, общност Ставродроми на площад Таксим и ще съвпадне с началото на Индикта, който бележи началото на Църковната нова година. Предстоятелите на Поместните православни църкви ще участват в честването на Индикта и ще бъдат поканени да подпишат Кодекса на новия Индикт.

В синаксиса ще участват всички йерарси на Вселенската патриаршия от Митрополиите на Европа, Южна Америка, Мексико, Нова Зеландия, Корея, Сингапур, Хонконг, Американските архиепископии, Канада, Австралия, Тиатейра и Великобритания, полуавтономната Критска църква, Додеканезите, на новите държави и, разбира се, Митрополиите на Халкидон, Деркой, Принцовите острови, на Имброс и Тенедос. Йерарсите вече са информирани за това. Припомняме се, че преди три години в същата църква отново беше свикано съвещание на йерарсите.

 

Източник: orthodoxtimes.com

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...