Всеправославна световна електронна библиотека



Източник: Θεσσαλία

По инициатива на Негово високопреосвещенство митрополита на Димитриадос г-н Игнатиос, във Волос (Гърция) екип започва работа по изготвянето на всеправославна световна електронна библиотека, която ще е достъпна по Интернет в целия свят.

Екипът, който вече работи по проекта, се финансира изключително от Митрополията на Димитриадос и от православни ентусиасти по цял свят, с които Негово високопреосвещенство г-н Игнатиос поддържа връзки.

Ще сътрудничат и големи специалисти, утвърдени имена в православното богословие по света. Идеята на организаторите е базата данни да е абсолютно достъпна безплатно за всички, за да служи на учащите се и обикновените вярващи по цял свят, независимо къде се намират. По този начин ще се преодолеят и редица проблеми с библиотечното снабдяване, както и ще се заобиколят редица от платените сайтове за религиозна литература на запад, които препродават много от книгите на православни автори, които иначе се разпространяват на много по-ниски цени в родината си.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...