В Гръцката Църква вече мислят и за българския език



Източник: myriobiblos

В рамките на мисионерската дейност на Атинската Архиепископия от години се развиват много интернет страници, но особено успешна се оказа страницата за богословска литература myriobiblos.gr.

Вече доста години тя е място, където човек може да намери хиляди текстове по патристика, догматика, история, византинистика, съвременна литература, най-вече гръцка, но и чуждоезична.

Архиепископията отделя целеви средства за издържането на сайта и включително активно финансира преводи на научни статии от чужди езици. Интересното за българския читател в случая е, че вече се появиха и преводи от гръцки на други езици, така че страницата стана международна, а най-интересното е, че вече има и линк на български език, на който още текстовете са малко, но вероятно скоро ще се увеличат.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...