В Гърция разкриването на личните данни на йерарсите е законно



Източник: news.rnn.gr

Според решение на Съвета за защита на личните данни, издадено вчера, в Гърция разкриването на лични данни за църковните йерарси, независимо от начина на тяхното събиране, е законно. Еладската Църква искаше отмяна на съответното решение, но Съветът отхвърли молбата с мотива, че йерарсите, бидейки обществени личности, извършват действия, които представляват обществен интерес.

Според издаденото ново решение всяка обработка на лични данни, дори от морално и сексуално естество, е позволена, стига да обслужва журналистическата дейност. Макар Църквата да е искала Митрополитите да бъдат изключени от тази група с обяснението, че не извършват обществено служение, Съветът постанови ясно, че и Митрополитите ще подлежат на същите процедури.

Вчерашното решение на Съвета за защита на личните данни ще удовлетвори Митрополита на Калаврита Амвросий, който твърдо възрази на споменатото искане от страна на Църквата и поиска издаването на извънредно известие на Синода, което да осъжда хомосексуализма.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...