В Дубай ще има музей на основателя на исляма



BBC News

Дубай смята да построи първия в света музей, посветен на пророка на исляма Мохамед. Той трябва да дава всестранна информация за неговия живот през 7-ми век в Арабия, както и за значението, което личността му играе за 1,3 милиарда мюсюлмани в днешния свят. Едно от крилата на музея ще бъде посветено на историята и ритуалите на поклонението в Мека, както и на другите закони на исляма.

Властите на Дубай, познат повече като активен център на туризма и търговията, се надяват да създадат с това мост между света на исляма и другите култури. "Музеят на пророка" е първият проект, разработен от дубайската Служба за култура и изкуство, създадена през миналата седмица от емиратството. Разработчиците му твърдят, че музеят ще "хвърли светлина" върху живота и наследството на човека, смятан от мюсюлманите за последен пратеник на Бога в историята, донесъл на света "послание на вечна любов и мир".

Като място, обитавано от представители на повече от 100 народности, Дубай е една от най-толерантните държави в региона на Персийския залив и арабския свят.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Дон Кихот каза:

    Когато преписвате моя сайт (http://pavel.bloghub.org), поне сменяйте заглавията.