В Испания уроците по религия не са равностойни с останалите предмети



Източник: Religious News Network

Испанското правителство предприема отмяна на ограниченията в образованието, въвеждайки съответното законодателство, според което уроците по религия няма да бъдат равностойни с останалите предмети и няма да се взимат под внимание при преминаването на ученика в следващ клас.

Испанският министър на образованието г-жа Мария Хесус Сан Секундо пояснява, че отличниците ще преминават в следващ клас, без изпит по религия. Естествено законопроектът предизвика буря от негодувание в редовете на едно общество, което още не може да понесе скорошното узаконяване на хомосексуалните бракове. Половин милион протестиращи от Обединението на католическите родители, преподаватели и обикновени граждани се обявиха против законопроекта, като заявиха, че по този начин ще напредват и лошите ученици, и заедно с това ще се намалят и разходите за образование в частните училища.

Министърът на образованието на Испания от своя страна твърди, че по този начин се разпространява справедливостта в образованието и се задълбочава нивото на обучение. В интервю за вестник “Ел Паис” тя заявява: “Има съвпадение на интереси между Народната партия и Църквата в Испания”.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...