В Москва повече от 30 болни от СПИН са се излекували с помощта на Църквата



Източник: interfax

Повече от 30 наркозависими, изкарали курс по рехабилитация в московския православен център "Св. Йоан Кронщадски", са се излекували от СПИН, след като са се обърнали към вярата.

"Наблюдавахме 4 хиляди рехабилитанти, около 400 от които бяха носители на ХИВ-вирус. В хода на постепенното им въцърковяване при повече от 30 млади мъже и жени изчезна положителната реакция на СПИН", каза на заседанието на специална "кръгла маса" в Москва ръководителят на Центъра отец Анатолий Берестов.

Особено впечатляваща е историята на един младеж, хоспитализиран в тежко състояние, който е бил на прага на смъртта. В момента той работи, спортува и посещава храма всеки ден.

По думите на отец Анатолий в оглавявания от него Център хората не се делят на серопозитивни или не: всички, които се лекуват тук, присъстват всеки ден на богослуженията и се причастяват от една чаша. Въпреки това от момента, в който е бил създаден Центърът, няма нито един случай на предадена инфекция.

"Милиони хора умират, без да знаят какво може да им предложи Църквата", каза на заседанието свещеникът на московското представителство на Американската православна църква архимандрит Закхей (Ууд).

Участниците на "кръглата маса" напомниха официалната статистика, според която в света днес има около 40 млн. ХИВ-позитивни. От 1980 г. до момента са починали вече 20 млн. и други около 3 млн. умират всяка година.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...