В Румъния откриват църковно радио и телевизия



В деня на Свети Димитър Бесарбовски, след Светата Литургия в Патриаршеската катедрала в Букурещ ще бъдат осветени и тържествено открити студията за радио и телевизия “Тринитас” на Румънската Патриаршия. Негово Светейшество Даниил основава радио и издателство “Тринитас” още като митрополит на Молдова и Буковина и желанието му църквата да има собствено радио и ежедневник вече е осъществена, а заедно с това се осъществява и проектът му за Православна телевизия “Тринитас”.

Честването на паметта на Светите покровители на Букурещ, Свети Димитър Мироточиви и Свети Димитър Бесарбовски, чиито мощи се пазят в Патриаршеската катедрала, от векове представлява духовна храна за вярващите от Букурещ и за хилядите поклонници от страната. Във връзка с това на 25 октомври мощите на Свети Димитър Бесарбовски ще бъдат изнесени в специален балдахин на Дялул Митрополией, удобно място за поклонение, където ще останат до неделя вечерта на 28 октомври.

На 26 и 28 октомври с начало 9. 30 часа ще бъде отслужена Света Литургия на подготвения за целта подиум до Патриаршеската Катедрала.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...