В Румъния се организират конференции за Рождество Христово


Източник: crestinortodox.ro

Днес се открива първата първата конференция от цикъла, посветен на Рождество Христово, “Духовното разбиране на Рождество Христово”, организирана от Асоциация на православните студенти в Румъния – Яш (ASCOR).

Конференцията ще бъде открита днес в 17. 00 часа в аулата на Университета в Яш от архимандрит Теофил Параиан, койщо ще говори за “Образа на Спасителя Христос според Светото Евангелие”.

На 14 декември от 17.30 професор Николае Даскалу, културен съветник на архиепископа на Яш, и професор Йоан Чиуботару от Филологическия факултет ще открият конференция на тема “Коледа – традиция и духовност”, а на 20 декември – “Иисус Христос, водач и спасител на днешната младеж”, на която ще бъдат поканени проф. д-р Стефан Афлороаей, декан на Факултета по Философия.

Конференциите от цикъла, посветен на Рождество Христово, се провеждат под мотото “Богочовекът в търсене на човека”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...