В руските хотели да има молитвени стаи, предлагат от Московската патриаршия



 

Източник: Интерфакс

Руската православна църква предложи нетрадиционно решение. В хотелите да бъдат оборудвани молитвени стаи. Това в голяма степен ще бъде признак на уважение към религиозните чувства на техните гости. Според Егориевския епископ Марк, заместник на отдела за външни църковни връзки към Московската патриаршия, сред милионите отсядащи в хотелите огромна част са поклонници на руските светини. Този акт ще е признак на признавие към религиозни им чувства. Според данните, които цитира епископа това са около два милиона души годишно. Той предлага в хотелите да бъдат предлагани Библия или Нов Завет, както и молитвеници. Като основание за подобряване обслужването в хотелите владиката даде за пример Московските гари и летища, където има молитвени стаи.  В Западна Европа в хотелите винаги може да се намери Бибилия, а в някои някои от тях дори са оборудвани параклиси.

 

По мнението на руския епископ по повод религиозните празници във фоайетата на хотелите могат да бъдат организирани концерти, на които да бъдат канени за участие възпитаници на православните неделни училища, което ще дава единствено положителни емоции на присъстващите, според йерарха. “По съветско време от вярващите се опитваха да направят хора втора класа. Днес ни е нужно да преодолеем този комплекс”- подчертава епископ Марк.
Представителят на Руската патриаршия предложи и да се освещават хотелите, като основание за това изтъкна, че повечето руснаци в една или друга степен се обявяват за православни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...