В Словения бе повдигнато обвинение срещу католически свещеник заради педофилия


Източник: Агенция Фокус

В Словения бе повдигнато още едно, трето по ред, обвинение срещу католически свещеник заради педофилия, съобщи сръбското радио Б92. Прокуратурата в Птуй повдигна обвинение срещу Албин Жнидарич, който е заподозрян, че докато е бил свещеник в католическата църква в Ормож сексуално е злоупотребявал с малолетни момчета.

В публикация на излизащия в Любляна вестник “Дневник” се казва, че една от жертвите на Жнидарич е момче с умствена изостаналост. Свещеникът е отговорен за три случая на педофилия, тъй като останалите случаи междувременно са загубили давност.

Жнидарич бе арестуван още през февруари в Ормож, след като повече от година с неговия случай се занимава прокуратурата в Птуй. Заради възможността да влияе на свидетелите или да унищожи доказателства свещеникът е настанен в затвора в Марибор, но месец и половина по-късно е освободен. Сега Жнидарич отново е арестуван и изпратен в затвора в Марибор.

Съдебни процеси срещу католически свещеници заради педофилия са водени и срещу Карел Йощ и Франц Франтар. Йощ междувременно почина, а процесът срещу Франтар продължава.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...