Германия: християнски партии предлагат промени в законодателството за абортите



Източник: Католическа информационна служба Агнуз

Берлин, Германия, 21 декември: Християнският демократически съюз (ХДС) и Християнският социален съюз (ХСС) обявиха съвместното си намерение да внесат изменения в законодателството, касаещо абортите. Представителите на двете партии целят да бъде забранено извършването на аборти, по-късно от 23 седмица от началото на бременността.

В интервю за немския ежедневник Munchner Merkur, Йоханес Зингхаммер, представител на ХСС, е отбелязал, че двете партии имат намерение „да променят тази позорна практика”. „Нито един здравомислещ човек не може да гледа отстрани, когато животът на деца се прекратява малко преди раждането им за това, че може да се родят болни. Обществото се нуждае от спешно преразглеждане на ценността на живота” – е добавил политикът.

Очаква се проектът, ограничаващ срока за извършване на аборти, да бъде внесен за объждане в немския парламент в началото на следващата година. В съответствие със законодателството на страната, животът на неродените деца се пази от закона, но абортът може да се извърши по всяко време на бременността, ако тя застрашава живота на майката. Законодателно абортите са забранени, но за тяхното извършване на практика не се носи никаква отговорност.

Превод: Илиана Александрова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...