Германците виждат в Библията готварска книга



Готварска книга с рецепти на гозби от трапезата на библейските герои излезе в Германия. Авторите твърдят, че са възстановили точно "библейската кухня", основавайки се върху текста на светата книга и други исторически източници.

 

В течение на дълги години ню-йоркският пастор Антъни Чифоло и мюнхенският редактор Райнер Хесе изучавали Библията от гледна точка на кулинарното изкуство. Те усърдно търсели в Стария и Новия Завет редовете, разказващи какво точно са яли и пили библейските персонажи. След като изучили библейските и допълнителните исторически източници, те сами застанали край печката и започнали да варят, задушават и пекат, за да проверят библейските рецепти на практика.

В резултат на тази дълга работа тази година се появи подготвената от тях оригинална книга "Готвим с Библията: Рецепти и истории" (Antony F. Chiffolo, Reiner W. Hesse. „Kochen mit Bibel“ Beck Verlag, München), която съдържа рецепти от "библейската кухня" – 15 салати, 16 закуски, 13 супи, 18 вегетариански и множество рибни и месни ястия, съобщава портал "Седмица.ru".

Радиостанцията "Дойче веле" нарече изданието "книга на седмицата".

Главното достойнство на книгата са не толкова рецептите, колкото съпровождащите ги "увлекателни истории", твърдят авторите. За всяка рецепта са цитирани съответните места от Библията и е даден исторически очерк за това по какъв начин са се създавали в народа едни или други кулинарни традиции.

Книгата "Готвим с Библията: Рецепти и истории" е илюстрирана с
географски карти и репродукции от картини на големи художници на библейски теми. | Newsru.com

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...