Годишно по 56 евро струват религиите на белгийците



RTL Info

От данъците, които белгиецът плаща, средно по 56 евро годишно отиват за издръжката на вероизповеданията и лаицизма, съобщава белгийският ежедневник Het Laatste Nieuws.

Половината от тази сума, 28 евро, се дава за заплата на учителите, 10 евро отиват за духовните лица (свещеници, имами, равини, и др.), 3 евро за пенсионираните църковнослужители, 11 евро за строежа на храмове и жилища, 3 евро за „разни” и едно евро за реставрационни и ремонтни дейности.

Около три четвърти от обществените средства – общо 600 милиона евро са предназначени за римокатолическата църква, 11,4% за лаицизма, 6,5% за исляма и 4,1% за протестантизма.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...