ДАИТС пусна в употреба четири пощенски марки на тема „Български манастири”


Държавната агенция за информационни технологии и съобщения /ДАИТС/ пусна в употреба четири пощенски марки на тема „Български манастири” и специален пощенски печат. На марките са изобразени манастири от т.н. Българска Света гора – Лозенският, Кримиковският, Чепинският и Обрадовският. Автор на проектите е известният български художник Анатолий Станкулов.

Изминаха 11 години от последното издание на пощенски марки, посветено на българските манастири, обяви преди валидирането Олег Златарски, главен секретар на ДАИТС и председател на Специализирания експертен съвет по маркоиздаване. Поради повишения туристически интерес през последните години към българските манастири, смятаме от догодина да излезе серия от марки, посветена на по-малко известните у нас свети места, каза още г-н Златарски.
Пощенските марки с номинални стойности от 75 ст., 1,20 лв. и 2,20 лв. са в тираж от по 100 000 броя, а тази с номинална стойност от 63 ст. е 300 000 броя.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...