Две православни енории в Париж участват в „Нощта на бдящите”



Източници: Nuit des veilleurs,
Orthodoxie.com

Две православни енории в Париж, „Пресвета Троица” (криптата на улица „Дарю”) и „Богородица Знамение”, участват в „Нощта на бдящите”, организирана от АСАТ (Action des chrétiens pour l’abolition de la torture – Християнска акция за премахване на мъченията). Идеята на събитието, както обясняват организаторите, е християни от всички изповедания да се молят за жертвите на мъчения и насилие. Желаещите участници трябва сами или по групи, на място, което са избрали, да се молят на смени в нощта на 24 срещу 25 юни, от 22.00 до 6.00 часа сутринта.

„Молитвата в нощта на събота срещу неделя, по подобие на пасхалното бдение, припомня преминаването от смъртта към възкресението и от пленничеството към свободата за затворените, които подкрепяме. Нощ, в която молитвата е вопъл и хваление и придружава делата, като ги пренася чак до сърцето Божие”, се казва в призива на АСАТ.

„Нощта на бдящите” се организира по повод 26 юни, международния ден за подкрепа на жертвите на мъчения, обявен от ООН през 1997 година. Методите на мъчения се използват в почти половината от страните по света и включват физически и психически форми на насилие.

Енорията „Пресвета Троица” предвижда да започне своето бдение в 20.30 часа местно време с малки агапи и сведения за конкретни случаи, представени от АСАТ. Началото на службата е от 21.15 часа. Енорията „Богородица Знамение” започва бдението в 22.00 часа местно време.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...