Демографската криза в Русия се планира отвън?


В интервю, дадено за вестник Комсомольская правда, отец Максим Обухов, ръководител на православния медико-просветителски център "Живот", заяви, че демографската криза в Русия се създава изкуствено и се контролира отвън.

"Вярващите жени, получили направление за аборт, идват обикновено при нас и ние ги изпращаме за изследвания в други болници, при други лекари. И почти винаги се раждат здрави деца. В 99 случая от 100!", каза отец Максим.

На въпроса на журналиста "кому е нужно това?" отец Максим отговори, че това е механизъм, чрез който чуждестранни обществени организации се опитват да контролират демографската ситуация в страната за свои цели.

През 90-те години на миналия век в Русия получиха широко разпространение т.нар. "центрове за семейно планиране". Според мнението на много руски журналисти и общественици, както и на представители на Руската православна църква, дейността на тези и други подобни организации, финансирани в много случаи от Запад, води на практика до подронване на престижа на майчинството и намаляване на раждаемостта в Русия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...