Ден на православното образование (7 октомври)


Източник: St Vladimir’s Orthodox Theological Seminary

Семинарията Св. Владимир (SVS) в Ню Йорк, САЩ, организира 37-ия Ден на православното образование, който ще се проведе на 7 октомври. Тазгодишната тема ще бъде: “Различни възрасти – една вяра: изследване на отношенията между поколенията в Православната църква”.

Това ежегодно събитие на открито привлича големи групи хора от православни енории в САЩ, които излизат за един ден, посветен на богослужение, образование и другарство. В палатки на моравата ще бъде отслужена Божествената литургия и ще се прочете приветствено слово, ще бъде организирана специална изложба на книги и други предмети от издателството и книжарницата на семинарията Св. Владимир, разнообразие от национални кухни и специални занимания за децата. Обиколки из района на семинарията през целия ден ще предоставят възможност на посетителите да видят повече от нейния живот “отвътре”.

Денят ще започне в 9.30 ч., когато Негово Високопреосвещенство митрополит Герман ще отслужи Божествена литургия, в която ще участват епископи, свещеници и верни от много православни общности. След пауза за обяд приветственото слово и следобедните семинари ще изследват различни аспекти от темата на деня.

Семинарията Св. Владимир с удоволствие съобщава, че нейният нов доцент по Пастирско богословие, о. Хари Папас, ще произнесе приветственото слово, в което ще говори за своя опит като свещеник на голяма общност с енориаши от всяка възраст.

Денят на православното образование е безплатен, открит за всички и ще се проведе при всякакво време.

Актуализирана информация (на английски) за програмата на деня, семинарите, лекторите и участниците в изложбата може да се намери на тази страница в сайта на SVS.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...