Джордж Буш се помоли заедно с виетнамски католици


Източник: Русская линия

По време на посещението си във Виетнам американският президент Джордж Буш и неговата съпруга Лора, протестанти по вероизповедание, са участвали в съвместна молитвена церемония с 400 виетнамски католици, за да демонстрират подкрепата си за религиозните свободи в тази страна. Богослужението е било извършено в католическия храм "Куа Бак" в столицата Ханой.

Ханойската протестантска църква се е оказала твърде малка, за да побере съпрузите Буш заедно с многобройната им свита и охрана. Поради това било решено да се проведе съвместна молитва "за всички християни" в католическия храм. Службата е била на виетнамски език. Според очевидци съпрузите Буш "тихо възнесли своите молитви", без да обменят и една дума с богомолците.
 
Храмът "Куа Бак" е разположен недалеч от ханойското озеро Чук Бат, където в годините на виетнамската война е бил свален и пленен американският пилот Джон Макейн, днес влиятелен сенатор и вероятен кандидат на Републиканската партия на бъдещите избори за президент на САЩ. В навечерието на визитата си Буш изключи Виетнам от списъка на страните, обвинявани в нарушаване на религиозните свободи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...