До края на февруари ще бъде избран нов митрополит на Пирея?


Източник: news.rnn.gr

Както вече съобщихме, след оставката на Митрополит Калиник, временно управляващ Пирейската Митрополия е Архиепископ Христодул. Според някои източници може би още този месец ще се проведе избор за нов митрополит, като най-спряганото име е това на секретаря на Светия Синод Епископа на Християнуполеос Серафим.

Издигането на Епископ Серафим на трона на Пирейската Митрополия явно е желано както от Архиепископ Христодул, така и от бившия Митрополит Калиник.

Междувременно, сайтът athos.gr цитира интервю с Митрополит Калиник, публикувано във вестник “Вима”. На въпроса, защо си е подал оставката, митрополитът е категоричен, че влошеното му здравословно състояние не позволява той да продължи работата си.

“Иска ми се да бях на шейсет и да продължа да работя, но животът върви, има и биологично изхабяване”, е заявил митрополит Калиник.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...