Дякон Андрей Кураев: Европейската „политическа коректност“ става форма на „тоталитарно насилие”


Източник: Интерфакс; Седмица.Ру

Москва. Професорът от Московската Духовна Академия дякон Андрей Кураев смята, че европейската политическа коректност „отдавна вече се e превърнала във форма на откровено тоталитарно насилие над умовете”. 

„Свещениците биват подлагани на репресии заради негативните оценки, които правят относно хомосексуализма – думата тоталитаризъм се промъква по различни пътища и с различни маски”  – отбелязва отец Андрей Кураев.

Според него демографската ситуация в Европа до голяма степен се явява като резултат от либералното отношение, пропагандирано спрямо хомосексуализма.

"Пропагандата към мъжеложство, която води до  разпада на семейството, е най-краткият път към срива в демографската ситуация на Европа. Развратът е саморазрушителен, порокът е самоубийствен и в това отношение не са нужни никакви погроми – природата се е погрижила за всичко” – заяви отец Андрей, цитиран от ежедневника „Събеседник”.

Напомняйки, че Църквата се отнася със състрадание и мъка към онези, които „страдат от хомосексуалната страст”, той добавя, че тя въпреки това не може да не осъжда пропагандата на еднополовата любов.

„Ние винаги сме състрадавали и ще състрадаваме на болните, но ще осъждаме онези, които пропагандират разврат, както това ни е било заповядано” – подчертава отец Андрей.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...