Единствената християнска телевизия в Палестина принудена да прекрати дейността си



Източник:
Journal Chrétien

„С голямо съжаление съобщаваме, че сме принудени да закрием телевизията „Рождество”, Ал-Махед, от 1 ноември 2007 година, въпреки неоценимото й значение за Църквата и християнската общност в Светите земи”. Това обяви православният директор на палестинския телевизионен канал Самир Кумсиех, основал го през 1996 година.

Ал-Махед е единствената християнска телевизия в Светите земи, която се приема в целия Западен бряг на река Йордан, Йордания и Израел. Преди повече от година агенцията AsiaNews на Папския институт за чуждестранни мисии (PIME) съобщи за постоянните смъртни заплахи над Самир Кумсиех, за униженията от страна на палестинските власти и за риска телевизията да бъде закрита поради недостиг на средства.

Самир Кумсиех обяви принудителното решение за закриване на телевизията в интервю пред италианския вестник Ил Фолио, в което сподели опасенията си, че християнската общност ще напусне окончателно Светите земи през следващите петнадесет години. Емиграцията е значителна. Самото семейство на Самир Кумсиех потвърждава това явление. Единствен от шест деца в семейството си журналистът е останал да живее там и смята да напусне Палестина след закриването на телевизията.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...