Загриженост за архиепископ Христодул


Източник: ERT

Предстоятелят на Еладската църква архиепископ Христодул ще бъде подложен на химиотерапия, тъй като трансплантацията на черен дроб беше прекратена, след като се установи, че ракът се е разпространил. Неговият хирург д-р Андреас Цакис твърди, че са открити необичайни метастази. Дълбока загриженост е обзела клира, а най-близките до архиепископа предадоха неговото желание да се завърне в Атина за лечение. Междувременно днес сутринта започна годишното заседание на Постоянния Свети Синод на Еладската църква при доста напрегната атмосфера поради новините за състоянието на архиепископ Христодул. Седем митрополити не се явиха, а Светият Синод обмисля дали работата на заседанието да продължи през идните дни, или да бъде упълномощен Постоянния Свети Синод за насрочване на ново заседание в подходящо време.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

7 Отговори

  1. ieromonah Ioan каза:

    Така е винаги, и когато беше между човеците в плът, и сега, Господ Иисус Христос продължава да обича онези, дето хората не обичат. В Гърция архиепископът не се радваше на голяма любов, а Господ му прати светийска болест, ще му изчисти всички грехове и ще го вземе при себе си в рая. Затова не съдете мили мои, че любовта Му е безмерна.

  2. atila каза:

    какво ще рече: „когато беше между човеците в плът, и сега, Господ Иисус Христос“. Нали в плът Възкръсна?

  3. ieromonah Ioan каза:

    Говоря, за твоята плът Аила, а на за Неговта. Не съди защото любовта Му е безмерна. Повярвай, не догматиката, е това за което можеш да спориш със мене.

  4. saluti каза:

    правописът ли? …:-)

  5. atila каза:

    не зная защо, но вие сте вече третият или четвъртият човек в този сайт, който след като съм му задал въпрос, вместо да ми отговори по същество решава, че искам да спорим. Аз ако знаех отговорите, нямаше да питам, а вие вместо да ми разбивате за пореден път главата, можехте простичко да ми отговорите. Ако целта е да ме накарате да съжалявам, че питам – определено успявате.

  6. ieromonah Ioan каза:

    Ако аз съм третия или четвъртия, то има две възможности: 1. или тука в чата сме банда спораджии или 2. Вие така задавате въпросите, че на човек му се иска да спори с Вас. Сега Вие си изберете една от тях. С това, което написах по-горе исках само да укажа на милостта Божия, а не да засягам догматически теми. Аз не виждам конфликт в това което казах, защото Вие взехте само част от това, което написах, прочетете още веднъж и ще видите, че имам предвид времевото измерение, а не битийното, а и никъде не съм писал, че Господ е въкръснал без плът. Не се смущавайте, не под всеки вол има теле.

  7. ieromonah Ioan каза:

    Ти най-вероятно си учителка по литература, та веднага ме удари по правописните грешки, аз да ти кажа честно предпочитам да говоря, а не да пиша, нещо като св.Иоан Златоуст(те затова му викали Златоуст, а не Златопис). Надявам се ти така добре да пишеш по немски, както аз. Ако и ти не беше израстнала в БГ, сигурно щеше да правиш грешки.